Perth to Melbourne (NL)

Het is eind november als ik de deur van de Toyota hard dicht sla, alles is ingepakt. De wolken sluiten samen als een dichte deken en de eerste druppel raakt me vol in het gezicht, snel volgen er meer. Heerlijk reisweer, we rijden de stad Perth uit en volgen de kust zuid.

Eaglebay, Margaret river, Augusta.

We zoeken het gezelschap weer op van een rondreizend stel. Twee jaar geleden zijn ze uit Sydney vertrokken en inmiddels zijn ze bijna rond Australië.

Warren NP, Shannon NP, Mt.

 Toolbrunup, Fitzgerald River NP

We kruipen we nu in oostelijke richting langs de kust. We zetten de auto waterpas met een paar stenen, klappen de tent uit en met het zakken van de zon lijkt al het geluid te verdwijnen. We zijn alleen onder een heldere sterrenhemel.

Balladonia track

Moeizaam ploetert de auto zich door het zachte zand omhoog. Helga’s knokkels zijn wit, haar handen hebben zich stevig om het stuur van de Toyota geklemd. Het raampje aan de bestuurderskant staat half open, af en toe persen zich er takken doorheen die vervolgens schrapend over de zijkant van de auto verdwijnen. We stoppen als omgewaaide bomen het pad versperren.

Port Lincoln, Coffin bay

De zon gaat onder en kleurt de lucht rood en paars. De vinnen van dolfijnen snijden door het water, vanaf de door de zon eerder opgewarmde stenen bekijken we het schouwspel dat duurt tot het laatste licht. Met een kampvuur halen we de warmte en het licht weer terug. In goed gezelschap beginnen we een nieuw jaar.

Nuttbush Retreat – Port Augusta

Een gevoel van herkenning is er als we aankomen op een sheepstation. De voortrazende roadtrains bulderen door de stilte. In combinatie met het zachte hoge herkenbare gezoem van muskieten houd het ons die avond in een lichte slaap.

Melbourne

Geuren van ondefinieerbare, maar vast goede gerechten vinden zich een weg door je neus. Mannen laten hun gezichtshaar staan, lopen in korte broeken op kleurige sportschoenen en lijken druk onderweg naar iets. Vrouwen trekken hun broeken op ver voorbij hun navel, rood geverfd haar is hip en zichtbare geïnjecteerde inkt is meer gewoonte dan uitzondering.


Back to all blogs